Etiketter

, ,


Jag fann idag en artikel i AB om vad kurdledaren Abdullah Öcalan sitter och skriver i sitt fängelse. Jag är mer förvånad över, att han tillåts skriva och att han kan få det utgivet, än att han har feministiska åsikter.

Erdogan och hans vänner måste anse, att sådana tankar är så extrema, att de är diskrediterande för Öcalan. Turkarna skjuter på kurderna. Det här skapar intrycket, att enda orsaken till att de inte skjuter på oss, är att de inte kan.

Öcalan påstås skriva om religion. Han lär påstå, att de monoteistiska religionerna är stöldgods och förvrängningar av tidiga gudinnereligioner. Vad säger ni om det?

Googla på ”Kvinnans revolution, Öcalan” så finns en del att läsa, t.ex. detta och det här men även annat. Det är mest radikala pennor, som hunnit intressera sig Öcalans för många överraskande åsikter.

Många européer på högerkanten är kanske beredda att ursäkta honom av samma orsak som Stalin blev ursäktad: Han kunde slåss med värre figurer. Han är nog vida bättre än Stalin, Saddam och Assad. Vi behöver kanske en kurdisk stat i det där området?