Etiketter

,


Mons Krabbe har skrivit ett inlägg om islam och islamism på sin blogg. En idé, som jag där observerar, är att makten över islam vandrat från Kalifen till gräsrötterna.

Min kommentar blir då, att det har den ju gjort även i kristendomen. Reformationen flyttade makten från påven och nedåt. Men i Europa stannade makten länge hos kungarna, efter en obetydlig resa. I framför allt USA fortsatte makten ned bland gräsrötterna.

Att gräsrötter är vildvuxna och lever ett hårt liv bland ogräs och ohyra, vet vi. Ateister tror att kyrkorna skall dö pga ökad utbildning. De tror varken på Gud, PISA, statistik eller Sarah Palin. Men hon och hennes vänner är verkliga. Det är New Ages alla stjärnor också, och de är fler än de som startat i Vasaloppet.

Bereder man väg för dem med kampen mot Svenska Kyrkan? Och kan man inte använda söndagen till att sitta på fotbollsstadion och fundera över behovet av ordning och disciplin? Om jag får spetsa till det: Huliganism kanske är en yttring av behov att få sin skadade ande vårdad.

Vad kostar det att vårda en ande? Det är anden som plockar frukt på Kunskapens Träd. Där har vi själen, som också kan vara sjuk. Maten är vår viktigaste medicin (Hippokrates). Skolan är alltså viktig. Den borde få kosta. De riktigt sjuka måste dock vårdas på annat sätt. De kan ju skjuta!

Det finns mentalsjukhus, men vad kostar de? Borg är nog tacksam för en billigare lösning.

Tittade just på Rapport. Det är väl ingen som vill påstå, att vi är riktigt friska i huvudena.

Annonser